Bøger / faglitteratur / billedværker

Best of : 67 × kunst


Beskrivelse


Præsentation af 67 nutidige danske kunstnere og kunstnersammenslutninger, som alle er førende navne inden for maleri, skulptur, fotografi eller installationskunst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 7. feb. 2014

Michael Jeppesen præsenterer her ganske subjektivt 67 kunstnere og kunstnersammenslutninger for et bredere publikum, der kan strække sig fra nyudsprungne kunstinvestorer over interesserede lægfolk til unge med nysgerrigheden i behold.

Jeppesen er kunstanmelder på Information, journalist, forfatter og ikke mindst kunstelsker med noget så sjældent som en ikke akademisk tilgang til kunsten. Her præsenterer han i 67 personlige artikler den danske kunstscene netop nu. De udvalgte kunstnere spreder sig over alle genrer og udtryksformer og rummer navne fra helt kendte til nogle som er ukendte udenfor den snævreste kunstverden. Jeppesens pointe er, at kunsten i dag er mere umiddelbar og lettere tilgængelig end tidligere, og hans bog skal ses som et forsøg på at bringe kunstkritikken i øjenhøjde med den almindelige kunstinteresserede. Hans mission lykkes. Han skriver godt og ligefremt, og bogen er renset for kunsthistoriske referencer og fraser. Jeppesens engagement er smittende og hans tilgang til emnet let og direkte, og det gør bogen velegnet som en introduktion til den moderne danske kunst. Der er gode registrere, bl.a. med kontaktoplysninger til kunstnernes gallerier.

Der er flere bøger der præsenterer nutidskunsten for lægmand. De fleste som fx For øjeblikket fra 2009 har et klarere pædagogisk sigte, men mangler til gengæld Jeppesens uimponerede, personlige tilgang.

God og velskrevet introduktion til den danske nutidskunst, som henvender sig til et bredt publikum.


Kunstmagasinet Janus

2014, nr. 2

af

af

Arne Mumgaard

2014, nr. 2