Bøger / faglitteratur / bibelfortolkninger

Bibelens bønnebog : en gennemgang af Salmernes bog med efterskrift om Bonhoeffers liv


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 22. apr. 2009

Teologer, andre fagfolk og almindelige troende, med et oprigtigt ønske om at lade sig vejlede af en af det 20. århundredes mest markante teologer i spørgsmålet om bøn, er den primære målgruppe for denne lille bog.

Dietrich Bonhoeffer vandt helgenstatus gennem sin modige og konsekvente modstand mod nazismen. I 1939 vendte han hjem til Tyskland, selvom han kunne have valgt et behageligt eksil i USA. Få år senere blev han fængslet for systemmodstand og få uger før 2. verdenskrigs afslutning blev han henrettet i KZ-lejren Flossenburg. Hans heroiske død overstråler ind imellem hans solide indflydelse som evangelisk teolog, men i denne bog, der var den sidste, han fik udgivet inden han blev underlagt skriveforbud, viser han sit format, og bogen efterlader ingen tvivl om, at Bonhoeffer under alle omstændigheder ville have markeret sig som en af det 20. århundredes betydelige evangeliske teologer.

Bogen, der tidligere er udgivet på dansk i 1945, foreligger her i en ny oversættelse, der sine kvaliteter til trods næppe i sig selv vil udvide efterspørgslen.

Den antinazistiske tyske præst Dieter Bonhoeffers sidste bog fra 1939 foreligger her i en ny dansk oversættelse.


Kristeligt dagblad

d. 28. juli 2009

af

af

Katrine Barslev

d. 28. juli 2009