Bøger / faglitteratur / andagtsbøger

Bibelens perler : mød beretningerne med Kristuskransen


Beskrivelse


Daglig læsning til 8 uger med 18 udvalgte bibeltekster præsenteret med ord til eftertanke, fordybelse og meditation.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 11. sep. 2008

Der er en stigende interesse i kirkelige kredse for at nytænke og omformulere kristne ritualer, så de bringes mere i overensstemmelse med de forventninger der findes hos den gruppe, som betragter sig selv som søgende, men som undgår de kristne trossamfund. Her er et bud på, hvordan man ved systematisk brug af Kristuskransen, som er en bedekrans forfatteren selv har udformet, kan gennemføre en otteugers meditationscyklus, og derved opbygge et tættere forhold til Bibelen.

Martin Lönnebo er pensioneret svensk biskop, og har et bredt åndeligt forfatterskab bag sig. Både bogen og kransen er tungt symbolladet, og selvom forfatteren henvender sig til alle der ønsker et tættere forhold til Bibelen, er det krævende stof, han præsenterer, og hårdt arbejde han forventer.

Ideen med en nutidig bedekrans er Lönnebo ikke ene om. Den danske præst Hanne Bohr præsenterer i Bind en bøn 2008 sit Fadervorbånd, som bygger på nogenlunde samme idé, men som er nemmere at gå til. Vil man som søgende gennemføre en rejse mod den kristne tro, er Signe Malene Bergs Med hovedet i himlen og begge ben på jorden et mere oplagt bud til den gruppe, der tager afsæt i en ikke kristen/vestlig tradition.

Den svenske biskop emeritus, Martin Lönnebo, giver her en anvisning på, hvordan hans Kristuskrans kan benyttes i et otteugers kristent meditationsforløb.


Kristeligt dagblad

d. 25. okt. 2008

af

af

Doris Ottesen

d. 25. okt. 2008