Bøger / faglitteratur

Big business : en håndbog for iværksættere, selvstændige og andre, der ønsker succes i erhvervslivet


Beskrivelse


Gode råd fra erhvervsfolk, krydret med tips fra advokater, revisorer, konsulenter, rådgivere og coaches til, hvordan man bruger den gode energi på at få succes og skabe sin egen virksomhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Henvender sig til iværksættere på alle niveauer. Kan fx også bruges til en handelsskoleopgave om det at være iværksættere.

Forfatteren er journalist og har selv 15 års erfaring som iværksætter. Hendes bog er et mix af en portrætbog og en inspirationsbog til iværksættere. Både de som er på vej og de som endnu bevæger sig på idestadiet. Bogen bygger bl.a. på forfatterens interviews med 35 succesfulde iværksættere, der med hvert sit eksempel viser andre på vej. Bogen er bygget op omkring en række hovedafsnit, fx med råd om hvad der skal til for at starte egen virksomhed, fra passionen til den gode ide. Hvert afsnits indhold eksemplificeres af input fra de interviewede. Her giver fx danseren og kunstneren Audrey Castaneda eller den tidligere håndboldspiller Camilla Andersen sine gode råd videre. Andre interviewede er fx Bobby Zachariae, Charlotte Bircow, Nicolai Moltke-Leth, Pernille Aaalund, Heimming Van, indehaver af Daloon og Lasse Frost fra Zepto Computers. Hvert hovedafsnit har en praktisk øvelse, fx skal man bruge 10 minutter på at tjekke sin baggrund for at starte selvstændig virksomhed. Bogens styrke er de mange interviews til inspiration. Til brug som håndbog savner jeg et register.

En lignende portrætbog om iværksættere er Julie Lindegaards Iværksættere på landet, mens det mere praktiske iværksætteri også beskrives fx i Iværksætterbogen fra 2006.

Sympatisk bog om at være iværksætter med mange praktiske eksempler.