Bøger / faglitteratur / fotografier

Bilkirkegårde og forladte motorkøretøjer i Norden


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 25. sep. 2019

Synes du også at bilskrot nærmest er kunstnerisk og æstetisk at se på? Så har du noget tilfælles med bogens forfatter, Jørgen Kjær, der har haft kameraet fremme for at forevige netop det. Læs om, og nyd billederne af nordisk autoskrot. For læseren der ynder forfald både i tekst og billeder.

Bogen startes med en kort indledning, hvor forfatteren beskriver sine bevæggrunde for en bog om bilskrot i Norden. Herefter følger selve indholdet, startende med 49 siders dansk autoskrot, efterfulgt af 62 siders behandling af svenske bilkirkegårde og 64 sider om bilskrot på Island, hvorefter hele bogen afsluttes med 36 sider om autoskrot hos vores norske broderfolk. Det er billederne der har hovedrollen i bogen, men der er også blevet plads til en smule tekst.

Hvis man er bilnørd med hang til bilkirkegårde og autoskrot, så er denne bog intet mindre end en sand guldgrube. De mange fotos taler et sprog for sig selv, og timerne flyver af sted i selskab med bogen. Teksten er velskrevet og letforståelig, og de mange anekdoter er medvirkende til at holde bogens røde tråd.

For yderligere litteratur om autoskrot se forfatterens tidligere: Forladte motorkøretøjer.


Motorclassic

Nr. 64 (2019)

af

af

Bo Christian Koch

Nr. 64 (2019)