Bøger / faglitteratur / fotografier

Forladte motorkøretøjer : skrotbiler og andre glemte eller forladte motorkøretøjer i Danmark


Beskrivelse


Om forladte biler og andre motorkøretøjer, der kan findes gemt omkring i skove, lader og udhuse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 8. okt. 2018

Kigger du også en ekstra gang, når du ser et forladt bilvrag? Så bør du kigge nærmere på denne bog, der udelukkende omhandler forladte køretøjer. Nyd de mange billeder og bliv klogere på historierne, der knytter sig til dem.

Bogen indledes med et kort forord, hvor forfatterne beskriver sine tanker omkring bogen og dennes tilblivelse. Herefter følger de mange billeder taget af forskellige bidragsydere, men fælles for dem alle er at de viser forladte køretøjer i forskellige grader af forfald. Fotomaterialet er flankeret af diverse tekstbokse, der fortæller om skrotningsregler og love her i Danmark. Derudover beskrives der også forskellige tvister mellem skrotbilsejere og diverse myndigheder.

Bogens mange billeder udtrykker det smukke ved forfald på en rigtig god måde og bogen beskriver forfald med al mulig respekt og ærbødighed. Det fungerer og er noget man fornemmer som læser. Tekstboksene, der flankerer billederne fortæller også sin egen historie, hvad enten det er om lovbestemmelser vedrørende skrot eller om det er nogle af de røverhistorier, der også er fundet plads til.

For yderligere litteratur om forladte og/eller forfaldne ting se danske Jan Elhøjs Abandoned. Volume 1Abandoned asylums eller den engelske Abandoned asylumsFor yderligere litteratur om forladte og/eller forfaldne ting se danske Jan Elhøjs Abandoned. Volume 1 eller den engelske .