Bøger / faglitteratur til børn

Biologen : i vand til knæene


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. aug. 2009

Følg en forsker er en ny serie til faglig læsning fra ca. 13 år. Bøgerne giver et portræt af en person og hans/hendes erhverv indenfor den naturvidenskabelige verden. Bøgerne har en smal målgruppe, da de generelt kun henvender sig til børn med interesse indenfor lige præcis det erhverv, bogen præsenterer. Men det er absolut bøger, som skolebibliotekerne bør have, da bøgerne er meget velegnede til anvendelse skolemæssigt i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesplaner.

Vi præsenteres for biologen Henrik Carl, hører om begrundelsen for hans valg af uddannelse, hans uddannelsesforløb og hans hverdag som biolog. Alt dette suppleres med faglig viden, som er relevant for Henriks daglige virke som biolog. Bogen giver biologi-interesserede børn et godt indblik i, hvad en biolog kan komme til at arbejde med. Herved får de et godt udgangspunkt for valg af deres egen karrierevej.

Der findes ikke tilsvarende bøger på dansk for målgruppen om naturvidenskabelige uddannelsesmuligheder, som så grundigt præsenterer uddannelsesmulighederne og arbejdet som biolog. Bogens forfatter og hovedperson kender vi også fra serien På rejse i havet, 2006, som fortæller om forskellige havzoner.

Bogen giver et godt indblik i arbejdet som biolog og er en inspirerende appetitvækker til brug ved udarbejdelse af uddannelsesplaner.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 13. apr. 2012

af

af

Jens Giehm Mikkelsen

d. 13. apr. 2012


Kaskelot

Nr. 178 (2009)

af

af

Ulla Hjøllund Linderoth

Nr. 178 (2009)