Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Bjergtaget : at vandre sammen fra Mont Blanc til Middelhavet


Beskrivelse


Personlig rejsebeskrivelse om at vandre efter GR5 (Grande Randonnée 5) ruten fra Mont Blanc i Italien til Middelhavet ved Frankrigs sydkyst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 14. mar. 2016

Bog til alle som elsker at vandre, og specielt, hvis turen foregår i Frankrig. Kæresteparret Tor og Majken vandrer på den berømte vandrerute GR5 - Grand Randonn'ee 5, mens de skriver om turen i den fælles dagbog.

Gennem 4 uger og 500 km. vandrer Tor og Majken, begge midt i halvtresserne, fra foden af Mont Blanc til Middelhavet på vandreruten GR5. Gennem deres fælles fortællestemme hører vi om mad og mennesker, de møder i det barske og fascinerende bjergområde. Turen er også afsæt for mange betragtninger om begrebet vandring. Men også tanker om livet i al almindelighed og deres parforhold i særdeleshed. Beskrivelserne er ledsaget af en lang række sort/hvide fotos. Sidst i bogen er der praktiske råd om udstyr til den krævende vandretur.

De mange detaljer er både bogens styrke og svaghed. De vandringsglade og frankofile læsere vil elske de mange oplysninger om stort og småt og beskrivelser af vandreturen. Andre vil finde den lidt lang i spyttet. Det rokker dog ikke ved, at vi har, at gøre med en fin bog, som vil glæde de rette læsere.

Thomas Espedal beskriver også glæden ved vandring i den fine bog . I forhold til "Bjergtaget" har den en mere kunstnerisk tilgang til emnet.