Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Bjørn Wiinblad : lyst og livsværk (flere sprog)


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om den danske kunstner Bjørn Wiinblad (1918-2006) med gengivelser af hans keramiske værker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 12. sep. 2012

I mange danske hjem står der ting af Bjørn Wiinblad, og det vil nok fremme efterspørgslen efter den første danske fremstilling om den fabulerende og produktive kunstner.

Bogen er udgivet i forbindelse med en udstilling på Danmarks Keramikmuseum. Wiinblad, der levede fra 1918 til 2006, er kendt og elsket for sine masseproducerede keramikting, plakater, julekalendere etc., og han er den danske kunstner nogensinde der er mest solgt i udlandet. På trods af sin store kommercielle succes nåede han ikke at blive anerkendt af den hjemlige kunst-elite. Udstillingen og bogen viser billeder og tableauer fra Wiinblads overdådigt dekorerede hjem i Lyngby, og det er også herfra man har lånt en lang række af de keramiske unikaer Wiinblad skabte, i form af fade, krukker, relieffer og gobeliner m.v., alle i hans karakteristiske fantasifulde og farverige stil, og ofte inspireret af orientalsk kunst. Ved siden af de mange gode farvegengivelser fra hans varierede og omfattende produktion, har bogen tre artikler med parallel dansk og engelsk tekst, der fortæller om hans liv og værk, og som anerkender hans kunstneriske kvaliteter bl.a. i de keramiske arbejder.

Blandt de sparsomme udgivelser om Bjørn Wiinblad er udstillingskataloget Bjørn Wiinblad 80 år, 1998.

En smuk kunstbog, der knytter sig til en udstilling om den folkekære kunstner Bjørn Wiinblad, og som har gode gengivelser af de mange unikaer han skabte parallelt med sine frembringelser til det kommercielle marked.