Bøger / skønlitteratur / parafraser

Blåskæg


Beskrivelse


Moderne version af folkeeventyret Blåskæg. I Paris lejer en ung kvinde et værelse hos en spansk adelsmand. Otte kvinder er tidligere forsvundet fra hans lejlighed - vil Saturnine kunne holde sig væk fra det forbudte mørkekammer?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 2. apr. 2014

Den lille, relativt letlæste roman vil fryde nogle, mens andre vil undre sig. Er man til det groteske eller gotiske, synes om litterære parafraser eller tidløs klassisk sprogstil, er man i målgruppen. Omslaget signalerer smal bog.

Forfatteren er belgisk og hendes franske bestsellere er oversat til mere end 30 sprog. Den nyeste foregår i nutidens Paris, hvor unge Saturnine får et eftertragtet værelse hos en spansk adelsmand. Han forelsker sig straks i hendes vid og sans for farver, og efter mange middagssamtaler når Saturnine til det punkt, hvor hun ikke længere kan lade det forbudte mørkekammer forblive hemmeligt. Sproget er legende og præget af dialog i en høfligt elegant, gammeldags tone.

Romanen er bygget over folkeeventyret Blåskæg om den charmerende, men grusomme mand, der dræber sine hustruer når de trodser hans forbud om at gå ind i hans hemmelige kammer. Det groteske og det gotiske ses hos klassikere som Vian og Blixen, og Leonora Christina Skov kunne med Silhuet af en synder være en moderne pendant.

Lille fransk roman, bygget over eventyret Blåskæg om den grusomme mand, der myrder sine hustruer. I denne moderne version er det en ung kvinde, der bliver logerende hos en mystisk rigmand i Paris. Underholdende, gotisk fortælling, fortalt med klassisk tidløshed.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2014

af

af

Bettina Schnegelsberg-Laursen

d. 6. juni 2014

Amélie Nothomb har skrevet en opdateret udgave af det gamle eventyr om Blåskæg. Det er hun sluppet ret godt fra. Fra min barndom husker jeg eventyret om Blåskæg. Det har altid fascineret mig – det for...


Jyllands-posten

d. 14. maj 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 14. maj 2014


Berlingske tidende

d. 3. maj 2014

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 3. maj 2014


Weekendavisen

d. 11. apr. 2014

af

af

Leonora Christina Skov

d. 11. apr. 2014


Information

d. 25. apr. 2014

af

af

Torben Brostrøm

d. 25. apr. 2014


Kristeligt dagblad

d. 3. juni 2014

af

af

Kristine Kabel

d. 3. juni 2014