Bøger / skønlitteratur / roman

Black Swan Green


Beskrivelse


13-årige Jason bor i 1980'erne i Englands kedeligste by. Hans søster flytter, og familien er under opløsning. Ellers lever Jason sit liv på skolen med bøller og mobbere, med venner og fjender, og selvfølgelig med vidunderlige skabninger: piger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Dette er historien om en 13-årig drengs hverdag, liv og problemer. Den foregår i forfatterens egen barndom (selvportræt?), og alle detaljerne fra starten af 1980'erne er med. Her er rocknavne, mad og tøj, så man ser det for sig, her er Falklandskrigen og Mrs. Thatcher i al sin magt og vælde. Men tag ikke fejl, det er ingen ungdomsbog, det er 4. roman (og første på dansk) af en ung og meget velanmeldt britisk forfatter, 2 af de forrige var shortlisted til Man Booker prisen, og denne var longlisted. Hovedfiguren er 13-årige Jason, hans søster er på vej væk, og forældrenes ægteskab skranter. I skolen drejer alt sig om at bevare renomméet, her mobbes og bankes de svage for et godt (eller dårligt) ord, og lærerne holder med de stærke eller er bange for dem. Nogle af de internationale anmeldelser omtaler bogen som en slags "frikvarter" for Mitchell og siger, at nu må han godt skrive "noget rigtigt". Men ingen kan være i tvivl om, at historien er usædvanligt velfortalt. Skildringen af Jason's handicap (han stammer) er intet mindre end fremragende, ligesom hans skribentvirksomhed som anonym digter i kirkebladet er et pletskud. Målgruppen er fx læsere af Knud Romer og Erling Jepsens bøger og generelt alle, der kan lide et godt sprog og en indfølt beskrivelse af en ung, blød og begavet sjæl, der skal finde sin plads i verden.


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2007

af

af

Margit Fischer

d. 25. juni 2007

Byen Black Swan Green er rammen om 13 nedslag i en 13-årig drengs liv, tilsammen en sjov, skarp og alvorlig roman med et broget persongalleri og en gennemsympatisk hovedperson. Kan Black Swan Green i ...


Jyllands-posten

d. 20. apr. 2007

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 20. apr. 2007


Børsen

d. 25. apr. 2007

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 25. apr. 2007