Bøger / faglitteratur / vejledninger

Bliv naturligt gravid


Beskrivelse


Beskrivelse af 10 faser man som uønsket barnløs kan gennemgå for at højne fertiliteten. Faserne handler om motion, vaner, kost, stress, harmoni m.m. Bogen bygger dels på vestlig lægevidenskab, dels på det indiske sundhedssystem ayurveda.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 11. juli 2012

Bogen henvender sig til kvinder (og deres mænd), der gerne vil være gravide.

Bogens forfatter Charlotte Bech er læge, forsker og foredragsholder med privatklinik i Gentofte. I bogen gennemgår hun de 10 faser, man som uønsket barnløs kan gennemgå for at højne kroppens chancer for at blive gravid. Den er opdelt i tre dele: Del 1 er teorien om den frugtbare krop, del 2 er de 10 faser i praksis og del 3 er sygdom og frugtbarhed. Omdrejningspunktet de 10 faser handler bl.a. om motion, vaner, kost, stress, harmoni mv. En del af rådene er velkendte som: undgå rygning, alkohol, hormonforstyrrende stoffer osv; samt spis økologisk, sundt og ikke for meget. Men der er også ikke alment kendte råd at hente. Der er opskrifter i bogen, hvor en del af ingredienserne vil skulle købes i helsekostbutikker. Bogen bygger dels på vestlig lægevidenskab, dels på ayurveda, der betyder: viden om livet. Bagest i bogen findes et par rigtig gode registre: kilderegister samt alfabetisk register. Med den rette tilgang vil det være muligt at følge alle 10 faser; man kan dog i enkelte kapitler få en følelse af, at alt hvad vi omgiver os med, spiser og drikker nærmest er farligt; hvilket godt kan virke demotiverende.

Af andre sammenlignelige bøger findes: Gravid - naturligvis, 1999. Bech har tidligere udgivet bøger om hormoner i balance Godt og sundt for børn samt Godt og sundt året rundt.

En faglig og alligevel letlæst bog om at blive naturligt gravid ved at følge 10 faser.