Bøger / faglitteratur til børn

Bliv ven med din hest


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Hestens natur ; Hestens sprog ; Lær at "tale" hestesprog ; Hestens adfærd på folden ; Hestens leg med andre heste ; Hestens adfærd i stalden/boksen ; Bliv ven med din hest ; Hestens ønsker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

To små fagbøger for hestepiger mellem 10 og 14 år om hestens adfærd og hestepleje. De collagelignende forsider i pastelfarver skal nok tiltrække målgruppen.

Forfatteren er dressurunderviser og træner i horsemanship, og hun har lavet to fagbøger, som kan give unge ryttere en indføring i to store emner. Bøgerne er bygget ens op med mange farvefotos af lidt svingende kvalitet omkranset af pastelfarvede felter og "tøsede" vignetter. I bogen om hesteadfærd fortæller hun kort, enkelt og fornuftigt om hestens sprog og adfærd, og hvordan man bliver ven med den på hestevis, og i bogen om pleje gennemgår hun striglingens metoder, hestens udstyr som dækkener og hjælpetøjler, og viser hvordan man fletter en hest op til et stævne med fx westernnet og rosenknopper. Der er også et lille kapitel om rytterens udstyr.

Af de mange titler om heste vil jeg, når det gælder niveau og målgruppe, sammenligne hesteplejebogen med En go' bog om heste (05/38) og Lucy Smiths Fremvisning (97/50), og hesteadfærdsbogen med Tænk som din hest (03/10).

Det er klart, at 77 sider i lille format med mange illustrationer om to store emner ikke bliver særligt dybdegående, men som en første indføring synes jeg, at bøgerne er fornuftige og brugbare. På grund af illustrationer og layout sender de måske nok ret "pussenussede" signaler ud, men forfatteren ved, hvad hun snakker om og har respekt for hesten som dyr. Og jeg tror især, at bogen om hestepleje vil få ben at gå på ude på hylderne.