Bogens målgruppe vil være læger samt folk, som interesserer sig for antikken i almindelighed og antikkens lægekunst i særdeleshed.
De hippokratiske tekster stammer fra tiden omkring 400 fvt. Fra gammel tid har man regnet Hippokrates som forfatter til teksterne, men de har (tydeligvis) flere forskellige ophavsmænd, da de rummer en del diskussion. 2 danske akademikere er gået sammen om at publicere dette historiske materiale og tilgængeliggøre det for et dansk nutidspublikum. Anders Frøland har udover sin eksamen i medicin også en BA i oldgræsk, mens lektor Simon Laursen er forfatter til flere bøger om græsk og romersk filosofi, litteratur og sprog. Teksterne har, hvad man i dag vil kalde, en videnskabelig tankegang. I bogens indledning giver forfatterne et overblik over, i hvilken kontekst skrifterne er blevet til. Herefter kommer teksterne grupperet i forskellige temaer som: epidemier, epilepsi (som kaldtes den hellige syge), miljøets betydning for sygdomsudvikling mm. Hvert afsnit indledes af de 2 danske oversættere/redaktører. Således tegner bogen et interessant og nuanceret billede af, hvor lægevidenskaben stod i 400 år f.Kr.
Perioden er behandlet i Roy Porters Ve og vel - medicinens historie fra oldtid til nutid, 2000, men naturligvis uden de gamle kildetekster.
Et udvalg af de hippokratiske lægers skrifter samlet i temaer oversat og kommenteret af en læge og en lektor i græsk og latin.