Hvad er det der gør at ledere gerne vil have ansvar, men er mindre tilbøjelige til at påtage sig skylden når noget går galt? Cand. theol. Camilla Sløk har forsket i etiske problemstillinger i offentlig ledelse og undersøgt hvordan det hænger sammen. For læsere af ledelseslitteratur med interesse for den religionsfilosofiske synsvinkel.
Camilla Sløk (CS) starter bogen med en beskrivelse af dens metode og en definition på skyld og ansvar, og viser derefter hvordan person og rolle smelter sammen i det moderne arbejdsliv og dermed vanskeliggør diskussioner om ansvar og skyld. Den midterste del af bogen gennemgår en række interviewede lederes erfaringer, og efter et kapitel om krisekommunikation forklarer CS med udgangspunkt i Niklas Luhmann og de teologiske og filosofiske diskussioner mellem Erasmus af Rotterdam og Martin Luther, at skyld er en del af en religiøs kontekst og derfor svær at diskutere. CS anvender en del fagterminologi og engelske udtryk, og teksten har mange henvisninger til ledelses-, system- og religionsteori. Bagest er der en lang litteraturliste.
Bogen er vanskeligt tilgængelig uden kendskab til ledelsesteori og -begreber, og at der nogle steder mangler ord i sætningerne, gør det yderligere tungt at læse den.
Spørgsmålet om ansvar og skyld er ikke behandlet i den eksisterende litteratur om ledelse.