Bøger / skønlitteratur / roman

Blodrød måne over Villette


Beskrivelse


Krimi. Året er 1995 og efter en tragisk hændelse er Poirot atter klar til at påtage sig nye sager. I Villette er en familie blevet brutalt myrdet og sporet fører hende både til Frankrig og til svigerfamiliens Sverige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 22. aug. 2011

For læsere af gode krimier der trænger til et afbræk fra det nordiske miljø. De mange fremmedsprogede navne og den lidt indviklede handling, gør at bogen nok vil afskrække nogle.

Dette er svenske Hedströms fjerde og selvstændige bind om den belgiske undersøgelsesdommer Martine Poirot. Vi skriver 1995 og efter en tragisk hændelse er Poirot atter klar til at påtage sig nye sager. I Villette er en familie blevet brutalt myrdet og sporet fører hende både til Frankrig og til svigerfamiliens Sverige. Skeletterne vælter ud af skabet, men som sin litterære navnebror har Poirot et skarpt overblik og hun bliver klar over at løsningen skal findes i en skæbnesvanger dag i 1968. Af og til kan det være svært at holde styr på de mange personer og sidehistorier, men eftersom både sprog- og spændingsniveauet er højt, tilgiver man hurtigt Hedström. Plottet er måske præget af lidt for mange sammentræf og tilfældigheder, men det forstyrrer ikke bogens effektive flow. Samtidigt er det yderst befriende at læse en krimi hvor gåden løses uden brug af specielle tekniske hjælpemidler, men gennem klassisk politiarbejde. Bogen er i solid hardback og har en god læsbar typografi. Personregister forrest i bogen.

Bogen indeholder mange træk fra den klassiske britiske krimi og kan vel bedst beskrives som en blanding mellem Agatha Christie og Håkan Nesser tilsat et stænk Leif G.W. Persson.

Hedström løfter flot arven fra de forrige bind og tilføjer flere facetter til den karismatiske og elskelige Poirot.