Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Bønner til liv


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

Almindelige folkekirkemedlemmer, både de der allerede bruger bønnen i deres dagligliv og de, der gerne vil begynde at bede, kan bruge eksemplerne i denne bog som en moderne indgang til bønnen som trosredskab, og den vil fungere som et udmærket supplement til salmebogens bønnesamling.

Bogen samler omkring 150 bønner til forskellige formål og lejligheder. De fleste er nyskrevne. Dels af kendte præster og bønforfattere som fx Holger Lissner, mens andre er skrevet af mennesker, hvis arbejde med tro er mere personligt som fx Michael Falch. Endelig er nogle færre kendte og klassiske bønner medtaget. Bønnerne er delt i forskellige grupper efter emne, og et stikordsregister giver mulighed for at finde relevante bønner til særlige formål. De enkelte forfattere er kort omtalt i et afsluttende register.

Der er mange bønnebøger til rådighed, men denne skal fremhæves for sit fine udstyr og sin lay-out ligesom den moderne tone i mange af bønnerne er sjælden. Overordnet er bogen båret af en afslappet tilgang til bønnerne, og den vil have en bredere - og nok også yngre - målgruppe end så mange andre.

Moderne bønnebog, der henvender sig til almindelige folkekirkekristne, der ønsker at begynde med at bede eller som søger ny inspiration til bøn.


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 28/29 (2008)

af

af

Elisabeth Lidell

Årg. 98, nr. 28/29 (2008)