Bøger / faglitteratur / bibliografier

Børge Mogensen : møbler med holdning


Beskrivelse


Gennemgang af møbelarkitekten Børge Mogensens (1914-1972) liv og værk, med fokus på de møbler, der præger manges hjem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 13. nov. 2015

Gennemgang af møbelarkitekten Børge Mogensens liv og værk, med fokus på de møbler der præger manges hjem. For design- og møbelinteresserede.

Michael Müller er kulturjournalist ved Weekendavisen og DR. Han fortæller her historien om en af Danmarks helt store møbelarkitekter, der har sat præg på private og offentlige rum. Mogensens liv beskrives kronologisk, fra barndommen i Aalborg, studietiden under Klint på Kunstakademiet, ledelsen af FDBs møbeltegnestue til egen tegnestue. Fokus ligger på håndværket, og de idealer Mogensen, gennem hele sin karriere, havde om sine stringente møbler. Alt var gennemtænkt, fra dimensioner og materialer til brug. Børge Mogensens nærmest minimalistiske møbler, var en modreaktion til skønvirkestilens ornamentering. I sin stil fandt han en tidsløshed, der gør møblerne internationalt berømte, aktuelle og stadigt eftertragtede. Gennem karrieren kreerede han utallige møbler og bogen er rigt illustreret med især tekniske tegninger og reklamefotos.

Müller har skrevet et værk der fokusere på den håndværksmæssige side af den kompromisløse Mogensen, men også lader plads til personen bag møblerne. Teksten er ligetil og kombineret med billedsiden er det interessant og flot formidlet læsning.

FDB-årene dækkes i En lys og lykkelig fremtidEt fuldt møbleret liv. Et fuldt møbleret liv har en mere personlig vinkelFDB-årene dækkes i En lys og lykkelig fremtid. har en mere personlig vinkel.


Politiken

d. 14. dec. 2015

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 14. dec. 2015


Antik & auktion

2016, nr. 1

af

af

Hanna Nielsen

2016, nr. 1