Denne bog henvender sig primært til pædagoger i skolefritidsordninger eller til anvendelse på pædagoguddannelsen.
Bogen indgår i serien SFO-pædagogik, som sætter fokus på udviklingen af det pædagogiske arbejde i skolefritidsordninger som følge af mål- og indholdsbeskrivelser fra august 2009. Denne bog tager fat på, hvordan børn med særlige behov tænkes ind i SFO'ens fællesskab og hverdag. Bogen beskriver helhedssynet, som danner baggrund for det pædagogiske arbejde rent teoretisk, men rummer samtidig cases, diskussionsspørgsmål og redskaber, som kan anvendes i arbejdet med egen eller teamets pædagogiske praksis. Hvilket giver bogen gode anvendelsesmuligheder både teoretisk på pædagogseminariet og i praksis i SFO'en. Bogen er et godt værktøj for pædagoger til arbejdet med inklusion af børn med særlige behov og er oplagt at anvende til at skabe et fælles udgangspunkt og et fælles værdisæt for SFO'ens arbejde med børn med særlige behov.
Bogen går godt i spænd med seriens øvrige titler, som samlet giver et godt afsæt for både det pædagogiske arbejde i SFO'er og for det mere teoretiske arbejde med emnet på pædagoguddannelsen.
Denne udgivelse giver pædagoger i skolefritidsordninger et godt fundament til inklusion af børn med særlige behov. Samtidig er bogen også meget anvendelig på pædagoguddannelsen.