Bøger / faglitteratur

Børn og nye medier : gode råd og redskaber til forældre


Beskrivelse


Forfatterens hovedbudskab er, at forældrene skal tage de nye medier til sig og aktivt interessere sig for deres børns brug af dem, samtidig med at de lærer dem at bruge medierne på en god og sikker måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 9. mar. 2010

Bogen er målrettet forældre, der gerne vil hjælpe deres børn til at navigere godt og sikkert i de nye medier.

Forfatteren er uddannet lærer og cand.it, anmelder computerspil til undervisningsbrug og har arbejdet med webetik og it-sikkerhed i forhold til børn og unges brug af de nye medier. Hun opfordrer ikke forældrene til at være meget restriktive. Hendes hovedbudskab er, at forældrene skal tage de nye medier til sig og aktivt interessere sig for deres børns brug af dem, samtidig med at de lærer dem at bruge medierne på en god og sikker måde. Bogen er opdelt i afsnit om førskolebørn, skolebørn og teenagere og afsluttes med et lille kig ind i den nærmeste fremtid med et bud på udviklingen af de digitale medier. Bogen er velskrevet og overkommelig og giver forældrene masser af gode råd, svar på mange spørgsmål og konkrete forslag til virtuelle aktiviteter sammen med børnene.

Der er skrevet meget om børn og medier, men ikke så tydeligt målrettet forældre som denne bog.

En velskrevet, overskuelig og bredt anvendelig lille bog, der giver forældre masser af inspiration til, hvordan de kan hjælpe deres børn til at bruge de nye medier på en god og sikker måde.