Bøger / faglitteratur

Børn på naturlig vej : 100 gode råd til forebyggelse, lindring og helbredelse


Beskrivelse


Råd til, hvordan man uden konventionel medicin, men ved hjælp af kost, homøopatiske midler og husråd kan lindre og behandle sygdomme, infektioner og andet, som børn kan tildrage sig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2011

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 29. nov. 2011

Bogen retter sig især til børnefamilier, der forsøger at undgå for meget kemi i hverdagen. Forsiden med legende børn på grøn baggrund sælger sig selv, men formatet kan risikere at forsvinde på hylden (15 x 21 cm bredformat).

Forfatteren er kostvejleder og homøopat og har i denne bog samlet 100 gode råd til naturlig forebyggelse, lindring og helbredelse af syge børn. Der indledes med generel information om kostcirkel, gluten, tilsætningsstoffer og homøopati. De 100 gode råd er ordnet alfabetisk efter sygdom/lidelse, og hvert opslag rummer kort baggrundsinformation om sygdommen, og dernæst råd omkring kost, væske, vitamintilskud, homøopati og andre råd, som oftest gamle husråd. Bogen afrundes med et afsnit om forslag til bade og omslag. Fagligt lægger indholdet sig op af den trend, der advarer mod mælk, sukker og tilsætningsstoffer og anbefaler biodynamiske og økologiske produkter. Lettilgængeligt sprog i korte afsnit. Illustreret. Litteraturliste.

Læsere der vil have en mere uddybende gennemgang af naturråd til syge børn kan med fordel bruge Charlotte Bechs Godt og sundt for børn : lægens ABC for naturlige børn.

Fin lille bog, der i overskuelige korte afsnit giver gode naturråd om de fleste almindelige sygdomme hos børn. Formatet gør dog, at bogen let kan forsvinde i mængden.


Nyt aspekt

Årg. 44, nr. 3 (2012)

af

Årg. 44, nr. 3 (2012)