Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sundere sødt


Beskrivelse


Opskrifter på bagværk, desserter og konfekt med et lavt sukkerindhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 30. nov. 2010

Forfatterens motto er: "Spis hvad du har lyst til. Lær at få lyst til det, du har godt af". Derfor har hendes kogebøger også udgangspunkt i sund levevis og henvender sig lånere, der vil spise godt, sundt og med blik for at ingredienser og indkøb er CO2-venlige.

Helle Kofoed er uddannet kostvejleder og homøopat. Se evt. www.hellekofoed.dk. Hun har i samme serie tidligere udgivet kogebøger om vegetariske supper, glutenfri mad, salater og sunde ideer til madpakker. Alle med spiralryg og illustrerede opskrifter. I de to nye bøger er stregtegninger afløst af indbydende helsides farvefotos. Sundere sødt indeholder opskrifter på sødt brød, kager, desserter med frugt, is og konfekt, hvor hun bruger forskellige former for sukkerstoffer. Først gennemgår hun forskellige sødemidler, der kan afløse det hvide sukker, fx de sundere sirupper, honning og birke-xylitom men også de usunde og kunstig fremstillede fx NutraSweet. I Lette livretter er der forslag til 28 vegetariske aftensmåltider. Indkøbslisterne indholder fødevarer, der kan holde sig en tid, så ét ugentligt indkøb er nok. Til alle opskrifter er der et diagram, der viser energifordelingen/næringsindholdet i retten. Der anvendes ikke komælk ligesom der i opskrifterne er angivet glutenfrie alternativer. Alle råvarer er økologiske.

Kan supplere bibliotekernes forskellige klimakogebøger.

Anvendelige og indbydende kogebøger, der vil appellere til lånere, der gerne vil leve sundt og miljøvenligt. Anskaffes som forfatterens øvrige kogebøger.