Bøger / faglitteratur / vejledninger

Børn skal da arbejde : sådan får du dem til at hjælpe til derhjemme


Beskrivelse


En systematisk gennemgang af, hvordan man kan lære sine børn at arbejde derhjemme, således at de bliver i stand til at deltage på lige fod med de voksne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 12. aug. 2009

En praktisk inspirationsbog, med plads til individuelle løsninger, for forældre, der gerne vil inddrage børnene i det daglige arbejde i hjemmet.

De to forfattere er hverken pædagoger eller børnepsykologer, men de har meget erfaring med deres egne 6 børn, og deres journalistiske baggrund mærkes i det flydende, ukomplicerede sprog. Det er der kommet en rigtig god og meget anvendelig bog ud af, som kan læses af alle forældre. Layoutet er indbydende med mange fotos af de flittigt arbejdende børn, og teksten er sat meget overskueligt op. Det beskrives som en tålmodighedskrævende langtidsinvestering at inddrage børnene i hjemmets daglige gøremål, men det betaler sig. De travle forældre bliver aflastede, det familiære fællesskab styrkes, og det bidrager i bred forstand til børnenes socialisering. I en uhøjtidelig tone gennemgår forfatterne systematisk, hvordan man som forældre kan gribe opgaven an, hvad man kan forvente af de forskellige alderstrin, hvordan man motiverer, og hvilke konkrete arbejdsopgaver, det drejer sig om i hjemmets forskellige rum. Til slut sættes emnet ind i en større samfundsmæssig sammenhæng.

Med sit specielle fokus på børns arbejde i hjemmet udfylder bogen et hul i litteraturen om børneopdragelse.

En meget anvendelig, velskrevet og jordnær bog med praktiske anvisninger på, hvordan man som forældre kan inddrage børnene i det daglige arbejde i hjemmet.


Kristeligt dagblad

d. 1. aug. 2009

af

af

Freja Bech-Jessen

d. 1. aug. 2009