Bøger / faglitteratur / håndbøger

Børn : en håndbog fra graviditet til teenageliv


Beskrivelse


Gode råd om alt fra amning, søvn og bleskift til børnefødselsdage, mobning, ferier og alkohol.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen er henvendt til kommende og nuværende forældre til børn i alle stadier fra planlægning til de næsten er voksne. Det er en bog, der kommer rundt om mange, mange af de glæder, sorger, problemer, udfordringer, opgaver, fornøjelser og udviklingstilbud, som forældreskabet rummer.

Forfatteren er en kendt sex- og samlivsekspert i Sverige. Men det er ikke som ekspert, hun optræder her. I bogen går hun systematisk til værks og øser af sine erfaringer som mor til 5 børn. Systematikken hedder kronologi, så den starter med graviditeten og slutter med teenageårene med hovedvægten på de første år. Teksten er opbygget, så den dels rummer nogle generelle overvejelser omkring diverse emner, dels en række håndgribelige råd på grå baggrund og dels andre nyttige oplistninger i bokse. Bogen kan læses i sammenhæng eller bruges som opslagsbog. Sprogtonen er både seriøs og solidarisk (med familien). Og bogen vil helt sikkert blive vel modtaget af de unge forældre.

Vibeke Manniches Bogen om barnet går kun frem til skolealderen og har en lægefaglig og psykologifaglig vinkel. Samme forfatter har skrevet Dit lille skolebarn, 2005, ligesom vi har Politikens bog om skolebarnet, 2003. Men ellers skal vi tilbage til good old Anna Wahlgren De kære børn, 1984 for at finde noget lige så i-øjenhøjde-all-round-agtigt som denne. Og mon ikke de trænger til en ny de unge forældre?.

En værdig afløser for De kære børn, 1984 som var bibelen for min generation af mødre og fædre.