Bøger / faglitteratur til børn

Børnenes bog om marsvin og andre gnavere


Beskrivelse


Hvide mus, guldhamstere, marsvin og kaniner som kæledyr.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Inge Friis-Hansen (børn)

d. 19. dec. 2018

Børnenes bog om marsvin og andre gnavere har altid været en gedigen bog på området. Nu har den altså været udsolgt og kommer i ny lidt udvidet udgave. Der er føjet et lille afsnit om overfølsomhed til, og afsnittet om kaniner er skrevet om, fordi det nu medtager dværgkaninen, der er kommet hertil og har vundet sig sine »fans« siden 1. udgave kom i 1968. Men afsnittene om mus, guldhamster og marsvin er uforandrede, billederne ligeså; men papiret er bedre. Der er indholdsfortegnelse, men intet register, hvad også er unødvendigt, derimod kunne der efterhånden godt være en litteraturfortegnelse, da der er kommet en del bøger om disse kæledyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

E. Reimann-Petersen

d. 19. dec. 2018

Hvide mus, hamstere, marsvin og kaniner. Hvilket barn ønsker sig ikke på et eller andet tidspunkt at komme i besiddelse af sådanne kæledyr? Adskillige får deres ønsker opfyldt, og som følge deraf er der uden tvivl et udbredt behov for denne bogs mange oplysninger om de fire dyrearters biologi og yngleforhold, dens gode råd om deres pasning og pleje og dens kraftige formaninger om påpasselighed og omsorg. Dertil er den skrevet, så børn allerede fra 10-års alderen selv kan læse den, og den bør derfor have sin plads i alle børne- og skolebibliotekers udlån.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Jette Andersen

d. 19. dec. 2018

Det er dejligt hver gang, der dukker en fagbog op, der virkelig er skrevet for børn. Som Børnenes bog om stuefugle er denne virkelig anvendelig. Den behandler de gnavere, der almindeligvis holdes af børn: hvide mus, hamster, marsvin og kaniner. Bur, pasning, yngel osv. behandles, og der gøres opmærksom på hvilket ansvar, man påtager sig ved pasningen af et levende væsen. Afsnittene om de enkelte dyr er udførligere end i stuefuglebogen, og der er anvendt et større ordforråd, hvorfor bogen først kan læses fra begyndelsen af 4. klasse. Typografien er stadig god.


Kristeligt dagblad

d. 7. jan. 1969

af

af

Mia Nielsen

d. 7. jan. 1969