Bøger / faglitteratur

Bogen om at være særligt sensitiv : vejen fra sårbarhed til ressource


Beskrivelse


Beskrivelse af karaktertrækket særligt sensitiv og de udfordringer som særligt sensitive møder i det moderne samfund. Med råd og praktiske redskaber til selvledelse og til at vise hvordan sårbarheden kan vendes til en ressource.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. sep. 2015

Hvad vil det sige at være særligt sensitiv, og hvordan får man et liv i balance? En guide til hverdags- og arbejdsliv til de særligt sensitive.

Haukedal er norsk psykolog og skriver om aktuelle emner. Han beskriver her karaktertrækket særligt sensitiv, de forskellige karaktertyper og udfordringerne som særligt sensitiv i det moderne samfund. Bogen indeholder cases, som beskriver udfordringer og veje til at mestre karaktertrækket, samt Arons og Ilse Sands selvtest. Bogen indeholder desuden 3 kapitler med råd og praktiske redskaber til selvledelse.

Haukedal sætter her med stor empati og sympati fokus på karaktertrækkets svagheder og styrker, på den daglige mestring med karaktertrækket, og på hvordan de 20% af befolkningen med særlig sensitivitet kan vende sårbarheden til en ressource. De redskaber, der omtales er dog for fleres vedkommende summarisk nævnt, og læseren må læse videre andetsteds om fx stresshåndtering, mindfulness og motivation.

Særligt sensitives guideSærligt sensitive og kærlighedenSærligt sensitiv indeholder 50 konkrete øvelser til de særligt sensitive. Pioneren indenfor forskning i karaktertrækket, Aron, har senest udgivet Særligt sensitive og kærligheden. Hinge, selv særligt sensitiv, guider i Særligt sensitiv læseren til det gode livSærligt sensitives guide indeholder 50 konkrete øvelser til de særligt sensitive. Pioneren indenfor forskning i karaktertrækket, Aron, har senest udgivet . Hinge, selv særligt sensitiv, guider i Særligt sensitiv læseren til det gode lives guide indeholder 50 konkrete øvelser til de særligt sensitive. Pioneren indenfor forskning i karaktertrækket, Aron, har senest udgivet e og kærligheden. Hinge, selv særligt sensitiv, guider i læseren til det gode liv.


Kristeligt dagblad

d. 12. sep. 2015

af

af

Dorte Remar

d. 12. sep. 2015