Bøger / faglitteratur

Bogen om stress


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


På forskellige planer gives forståelse for, hvad stress er, hvad der kan forårsage stress, og hvordan man kan forebygge/undgå at havne i stressfælden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 19. feb. 2010

Bogen henvender sig til folk, som er i farezonen for at udvikle stress. Den giver på forskellige planer forståelse for, hvad stress er, hvad der kan forårsage stress, og hvordan man kan forebygge/undgå at havne i stressfælden.

Kiirsten Rhina Pedersen er sygeplejerske af uddannelse og har siden taget en række alternative uddannelser i akupunktur, kinesiologi, regressionsterapi mm. Hun har egen klinik og har gennem en årrække skrevet artikler om stress til en hjemmeside. Det er disse artikler, der er grundsubstansen i bogen, der også rummer interviews med 3 personer bl.a. Stig Elling. I nogle indledende kapitler taler hun meget om menneskets behov og bruger her især Maslow til at underbygge sine synspunkter. Lidt springende, synes jeg. Bedst som man indstiller sig på at læse om behov, kommer der fx pludselig et længere afsnit om mobning. Der er meget god information (om behov, stresshormoner, mening og mål i livet, kost osv.), men jeg savner noget struktur og en rød tråd til at binde det hele sammen.

Aldrig mere stress og Stress : sådan kommer du videre begge fra 2008 er andre fornuftige bud på selvhjælpsbøger til stressramte.

En ganske fornuftig selvhjælpsbog mod stress, som efter min mening ikke er helt vellykket, fordi den rækker ud i for mange retninger, hvorved budskaberne kommer til at stå lidt for utydeligt. Jeg tror de enkelte artikler fungerer bedre på en hjemmeside eller i et tidsskrift end i en samlet bogudgivelse.