Film / nonfiktion / dokumentarfilm

Bombemordet i Søllerødgade


Beskrivelse


Dokumentarfilm der fortæller historien om bombeattentatet mod Internationale Socialisters kontor, hvor den 29-årige venstrefløjsaktivist Henrik Christensen mistede livet, og om den politiske samtid og politiets efterforskning, der aldrig ledte til en opklaring af mordet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2012

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 29. aug. 2012

Filmen om bombemordet i Søllerødgade i 1992 er oplagt til opgaver. Selvom man ikke kan sammenligne det politiske mål, vil den være noget for dem, der med interesse så filmen om Blekingegadebanden.

16. marts 1992 sprang en brevbombe i Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i København. Den 29-årige Henrik Christensen omkom. Umiddelbart efter mordet tog en gruppe, der underskrev sig Frit Danmark K12 i et brev ansvaret for bomben. Et brev, hvis indhold blev afvist af politiet. Sagen er stadig uopklaret og betegnes som det eneste politiske mord i Danmark efter 2. verdenskrig. I filmen fortæller medlemmer af Internationale Socialister om deres formål, og om hvordan de oplevede tiden efter mordet - et mord, som betragtes som målrettet mod organisationen - og ikke personligt mod Henrik Christensen. Folk med tilknytning til forlaget Demos bidrager med deres opfattelse af tiden. Der rettes en skarp kritik af politiets efterforskning. Ingen indenfor hverken politiet eller PET har ønsket at medvirke i filmen.

Uden at have samme politiske mål kan den sammenlignes med Blekingegadebanden, 2009, der også fortæller om politisk arbejde i tiden 1970-1995.

Spændende dokumentarfilm om det eneste politiske mord i Danmark efter 2. verdenskrig: mordet i Søllerødgade mod Internationale Socialisters kontor i marts 1992.