Bøger / faglitteratur

Bornholms skjulte naturperler


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beskrivelse af 45 udvalgte ukendte lokaliteter på Bornholm. Hver lokalitet beskrives med anvisninger på, hvordan man finder frem til stedet, samt en gennemgang af særlige naturforhold, historie, kulturhistorie, flora og fauna.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 8. juni 2017

Naturelskeren, der gerne vil være alene i naturen samt opleve nogle af de smukke steder på Bornholm, der ikke er overrendt af turister, finder i denne bog en meget fin guide til Bornholms skjulte naturperler.

Forfatteren er bornholmer og uddannet naturvejleder. I denne bog viser han vej til Bornholms mere ukendte naturperler. Efter et kort forord, indholdsfortegnelse og et faktaafsnit om Bornholm følger beskrivelsen af 45 udvalgte lokaliteter på Bornholm. Hver lokalitet har et nummer, der henviser til bogens kort, som findes på indersiden af det forreste omslag. Under hver lokalitet beskrives først, hvad der kendetegner netop dette sted. Derefter følger en anvisning på, hvordan man finder frem til stedet, samt en gennemgang af særlige naturforhold, historie, kulturhistorie, flora og fauna. Af lokaliteter, der omtales kan fx nævnes Randkløve Skår, Gråmyr, vandfaldet Pissebækken og Svartingedalen. Mange illustrationer.

Velskrevet flot guide til Bornholms mere ukendte naturperler.

Der findes mange guidebøger til Bornholm, men de fleste andre har fokus på de mere kendte steder som Hammershus, Helligåndsklipperne, Dueodde m.m. En bog som Bornholm, Bornholm, BornholmBornholm naturen rundt nævner også enkelte af de samme lokaliteter, men uden at blive lige så grundig i sin beskrivelse af natur og historie. En ældre bog som Bornholm naturen rundt er meget grundig i sin beskrivelse af Bornholms natur, men uden at blive så inspirerende som denne bogDer findes mange guidebøger til Bornholm, men de fleste andre har fokus på de mere kendte steder som Hammershus, Helligåndsklipperne, Dueodde m.m. En bog som Bornholm, Bornholm, Bornholm nævner også enkelte af de samme lokaliteter, men uden at blive lige så grundig i sin beskrivelse af natur og historie. En ældre bog som er meget grundig i sin beskrivelse af Bornholms natur, men uden at blive så inspirerende som denne bog.