Bøger / faglitteratur

Brandwashed : hvordan virksomheder manipulerer vores tanker og overtaler os til at købe


Beskrivelse


Er du blevet Brandwashed? Hvis du nogensinde har givet efter for dit barns plageri om et bestemt mærke legetøj eller morgenmadsprodukt, købt en bog, fordi den var på bestsellerlisten, dånet over det sidstenye teenageridol, sovet med din iPhone puttet hyggeligt mellem dig og din sovende ægtefælle, "kunnet lide" noget på Facebook, tilmeldt dig en kundekortsordning eller proppet en lille flaske hånddesinfektionsmiddel i tasken, før du gik hjemmefra, så er du blevet brandwashed. Det ved det visionære marketinggeni Martin Lindstrom, fordi han i over tyve år har befundet sig i frontlinjen i alle de forskellige branding-krige. Og nu er han klar til at vende spotlightet mod sin egen branche og afsløre hele det spektrum af psykologiske fælder og tricks, som moderne marketing- og reklamefolk bruger til at sløre sandheden, manipulere med vores tanker og overtale os til at købe. På baggrund af alt det, Martin Lindstrom har set bag kulisserne og bestyrelseslokalernes lukkede døre i nogle af verdens største og mest rentable organisationer, og ud fra de omfangsrige og banebrydende undersøgelser, han har gennemført med henblik på denne bog, afslører han her nogle af marketingverdens bedst bevarede hemmeligheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2011

af

af

Jytte Bræmer

d. 26. sep. 2011

Fortrinsvis til folk, der beskæftiger sig professionelt med marketing, men blandt almindelige forbrugere vil der formodentlig også være interesse.

Forfatteren, der er dansker, men som arbejder internationalt, er en marketingguru der lever af at rådgive store firmaer om marketingstrategier. Forfatteren øser her ud af sin viden og "afslører", hvilke virkemidler firmaerne bruger for at manipulere os til at forbruge mere. Begrebet neuromarketing vinder frem - en disciplin, hvor man bruger viden om, hvordan hjernen påvirkes af eksempelvis dufte, lyde, andres adfærd, ønsket om at være sund og angsten for at blive syg til at sælge produkter. Bogen er en direkte forlængelse af hans Buyologi, 2008, hvor han introducerede begrebet, og bogen her er skrevet i den samme insisterende, lidt pågående stil, som udstråler energi og engagement. Han har en stor viden om konkrete brands, og hans statements er underbygget af disse, men også af en god portion udenlandsk forskning. Forfatteren bruger selv egen insider-viden om markedsføring, der virker. Allerede 14 dage, inden bogen kom på markedet, havde den været omtalt i stort set alle danske aviser.

Begrebet neuromarketing er relativt nyt på dansk. Der arbejdes med et forskningsprojekt om emnet på CBS, og emnet blev behandlet på just denne aftens Pengemagasin på DR 1. Heraf kunne det lyde som om, der er en ny bog på vej om emnet.

Bog om, hvordan industrien bruger viden om hjerneprocesser i deres markedsføring for at få os til at forbruge mere.


Politiken

d. 15. okt. 2011

af

af

Kresten Schultz-Jørgensen

d. 15. okt. 2011


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2011

af

af

Dennis Nørmark

d. 8. okt. 2011