Bøger / faglitteratur til børn

Brasilien


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2010

af

af

Ingrid Martlev

d. 7. apr. 2010

Bogen giver en kortfattet indføring i brasilianske forhold som børn og unge fra 13 år kan forstå - måske med lidt voksenhjælp. Den kan anvendes i skolesammenhæng i forbindelse med opgaver eller undervisning, eller af voksne, som ønsker en overskuelig information om landet.

Brasilien hører til én af de størst voksende økonomier i verden. Måske den femte største inden år 2050. Derfor er det en vigtig udgivelse i en vigtig serie Verden i forandring. Bogens primære formål er at sætte fokus på forandringerne, der er sket inden for de seneste år, samt at give et fingerpeg om, hvordan landet handler i forhold til de største udfordringer inden for de sociale, de politiske, de økonomiske og de miljømæssige områder. Der gives også et rids af landets historie samt dets geografiske forhold. Bogens layout med fotos, grafer, faktabokse med statistik og uddybning, samt den store skrift kan signalere, at det er en bog for mellemtrinnet. Men indholdet kan først forstås og bearbejdes af børn i udskolingen eller ældre, da det er meget komplekst. Bagerst stikord, ordliste, tidslinje samt henvisninger.

Der er ingen nyere bøger om Brasilien, der i den grad oplyser om politiske og samfundsmæssige forhold samt forholder disse til fremtiden.

Oplysningerne og problematikkerne i bogen kan findes andre steder, men ikke samlet og sat i forhold til hinanden. Derfor er det en vigtig bog for skole- og børnebibliotekerne. De nye stormagter og -økonomier er det vigtigt at få kendskab til.Informationer og udgaver