Bøger / faglitteratur til børn

Afghanistan


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2009

af

af

Erik Damskier

d. 19. feb. 2009

Bogen udkommer i en forlagsserie Verden i forandring. Den henvender sig i første omgang til elever i folkeskolens 8.-10. klasser.

Forfatteren har udgivet en række andre bøger i samme genre. Bogen er opdelt i 8 kapitler, der strækker sig over 2-6 sider og omhandler historien, den nuværende tilstand (2008) og landets fremtidige problemer. Der er en tidstavle, ordforklaringer og en medieliste. I betragtning af Danmarks engagement i Afghanistan, må det være vigtigt for os danskere at have solid viden om landet. Bogen opridser på udmærket vis den historiske baggrund for den nuværende tilstand, og forklarer hvorfor det er en kæmpeopgave at skabe fred og velstand i landet. Mange års krig og tørke har skabt store flygtningestrømme og grobund for alskens uro, der igen fører til mere ustabilitet. På trods af det komplicerede emne er bogen letlæst, og den er forsynet med en række fotografier, hvoraf de fleste supplerer teksten på udmærket vis. Dertil findes en række faktabokse og en del tabeller, der også uddyber teksten.

Siden 2002 er der kommet mindst 4 bøger af nogenlunde samme karakter for aldersgruppen. De fokuserer alle på landets ulykkelige historie, og de selvforstærkende effekter af krig og uroligheder, men situationen ændrer sig jo hele tiden!.

Bogen egner sig godt som grundlag for diverse skoleopgaver i overbygningen, og den kan også give andre interesserede et indtryk af de kolossale problemer der er i Afghanistan.Informationer og udgaver