Bøger / faglitteratur / vejledninger

Brug barken : Willow bark : en begynderbog i flet med pilebark (flere sprog)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. maj 2013

Bogen henvender sig til de mange som fletter med pil, og som nu har lyst til at udvide brugen af pilen til at flette med, og dermed få nogle helt anderledes resultater. Også til andre hobbyfolk, som har lyst til at anvende materialer fra naturen.

Annie Westphael og Kirsten Ploug blev introduceret for kunsten at flette med pilebark på et barkkursus, og derefter gik de i gang med at samle materialer og hente inspiration fra andre flettetekniker fra alverdens lande, blandt andet også fra bøger om knipling. I bogen viser de billeder af, hvordan man høster pilen, afbarker den og tørrer den, hvorefter den er klar til brug. De præsenterer forskellige fletteteknikker og giver eksempler på, hvordan man fletter forskellige slags kurve med takkede og lige kanter. Nogle af kurvene er lavet over træblokke, som er med til at give dem en bestemt form. At det også kan lade sig gøre af kniple i barkstrimler er der til sidst eksempler på og vejledninger til. Bogen er med både dansk og engelsk tekst, og den er meget instruktiv med mange fotos af arbejdsgangene.

Der findes intet andet på dansk om at flette med pilebark.

Jeg tror, det er en bog, som vil kunne inspirere de folk, som i forvejen kender til fletteteknikerne. Pilebarken giver nogle nye og flotte muligheder for at bruge naturens materialer, og jeg kan godt forestille mig, at vi vil se flere kurser om at flette med pilebark udbudt i de kommende sæsoner.