Bøger / faglitteratur til børn / kildesamlinger

Buddhismen - klassiske og nutidige kilder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Kildesamling af klassisk buddhistiske og nyere buddhistiske tekster til brug i religionsundervisningen på gymnasiet. Bogen vil kunne læses af andre interesserede, som der formentlig også vil være blandt biblioteksbrugerne, idet buddhismen er in og kædes sammen med økologi, ikke-vold og klodens overlevelse.

Bogens tekster er udvalgt og redigeret at Merete Munk, der er gymnasielærer i religion, og Charlotte Bie cand.mag. i religionssociologi. Bogen falder i 3 dele, hvor 1. del indeholder klassiske tekster, der belyser kendte emner som reinkarnation og karma samt mere specialiserede emner. I 2. del findes nyere tekster om buddhismen i samfundet og i hverdagen, mens 3. del rummer tekster om buddhismens forhold til materialisme og æstetik i en sekulariseret verden. Bogens forord forklarer godt og præcist hensigten i udvælgelsen. Bagi bogen en oversigt over buddhistiske skrifter, ordforklaringer og kildefortegnelse.

Ingen tilsvarende kildetekstsamling, som også medtager aktuelle tekster.

En spændende ny kildesamling, som medtager både klassiske som nye buddhistiske tekster, der belyser buddhismens åndelige udgangspunkt og dens forhold til en lang række aktuelle fænomener i en globaliseret verden. Bogen er blevet til som supplement til gængse grundbøger og vil fortrinsvis være anvendelig i en undervisningssammenhæng.


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 10 (2008)

af

af

Hans Jørgen B. Thomsen

Årg. 91, nr. 10 (2008)