Henvender sig til læsere af ny dansk og eksperimenterende litteratur, og de ellers sanselige beskrivelser af gammel landbrugskultur, som dog kun falder i glimt, bør ikke forlede en til at tro andet.
Der er ingen romantisering af livet på landet før eller nu i Hans Otto Jørgensens bøger, trods de stemningsmættede billeder og tableauer af fx tombolaen i missionshuset eller de græssende kvier på sommerengen. Det handler tværtimod om menneskelig og seksuel udbytning, udnyttelse og beherskelse. Det handler om synd, degraderet og opløst levevis, der har mistet orienteringen. Over romanen hviler der en stemning af noget rugende og skæbnesvangert, og Hans Otto Jørgensen underbygger dette med sin frapperende og hikstende skrivestil. Den menneskelige underkuelse i 1950'ernes landbrugsland fortsætter i dag i udkantsdanmark med prostituerede i de nu nedlagte landbrugs stuehuse og landsbybutikker.
Hans Otto Jørgensen får udgivet rigtig mange bøger i disse år, hvor opløsningen af det gamle landbrugsland er et gennemgående tema. Det gælder også i hans nye By og hest, som forlaget Anblik udgiver.
Det er en kraftfuld prosa, fuld af dyb, underliggende betydning, som Hans Otto Jørgensen præsenterer læseren for. Det er som en febertilstand af mareridtsagtige erindringer, og det kræver sin opmærksomme læser.