Bøger / faglitteratur / vejledninger

Byg-selv-projekter til haven


Beskrivelse


65 byg-selv projekter til haven med nøjagtige angivelser af materialer, mål og en grundig trin-for-trin beskrivelse af arbejdet, samt tegning og fotos af det enkelte projekt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 15. apr. 2010

Her findes både store indviklede projekter som et avanceret pooldæk eller mindre arbejder som et espalier og et fuglehus. Alle arbejderne kræver dog, at man har forskelligt værktøj og et vist kendskab til at arbejde med træ.

Bogen indeholder i alt 65 byg-selv projekter til haven med nøjagtige angivelser af materialer, mål og en grundig trin-for-trin beskrivelse af arbejdet, samt tegning og fotos af det enkelte projekt. Her er arbejder i mange sværhedsgrader lige fra den enkleste havebænk og blomsterkasse til et fantastisk legehus med masser af udskæringer og veranda eller en badebro. Midt i bogen findes et afsnit med tips om materialer, overfladebehandling, træsorter, dimensionering, love og regler. I øvrigt består bogen af 9 afsnit med projekter delt op efter emne: stakitter, terrasser, legeting, møbler, udhuse m.m. Bogen er oversat fra svensk, og forfatterne er henholdsvis fotograf, bygningsingeniør og hobbysnedker.

Dette er uden sammenligning den grundigste og bedste bog, der er kommet i mange år om byggeprojekter til haven. I øvrigt må man ty til Gør-det-selv bladet eller Danmarks store gør det selv leksikon. Man kan også finde enkelte projekter rundt omkring i forskellige havebøger, men her er det hele samlet.

En dejlig konkret og grundig bog med rigtig mange store og små projekter, der dog kræver noget håndelag. Et meget efterspurgt emne, der absolut har manglet litteratur om.