Bøger / faglitteratur til børn / biografier

C.W. Eckersberg - guldalderens fader


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den danske kunstmaler C.W. Eckersbergs (1783-1853) liv og værker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2015

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 16. dec. 2015

C.W. Eckersberg (1783-1853) er en af Danmarks mest betydningsfulde kunstnere. Han blev født med et talent for at tegne og male, og han har malet nogle af dansk kunsts mest berømte værker. Faglig læsning for 12-14-årige.

C.W. Eckersberg levede i den periode, der kaldes den danske guldalder. Han malede historiske malerier på bestilling fra kirken og kongehuset, men på sine rejser til Paris og Rom lod han sig inspirere af friluftsmaleriet, som han bragte til Danmark. Han underviste efterfølgende de studerende på kunstakademiet i de nye måder at male på. Efter sin død blev han kaldt for Guldalderens fader. I bogen hører vi om hans liv fra barndom til død.

Bogen er en flot og værdig hyldest til C.W. Eckersberg. Man får virkelig indtryk af denne kunstners særlige evner og succes fra de helt spæde tegn på talent som barn til den store berømmelse som ung og voksen. Bogen er flot illustreret med masser af eksempler på Eckersbergs mange berømte værker. Der er en god balance mellem billeder og tekst. Tillige er der faktabokse med oplysninger om periodens historiske begivenheder.

Der findes ikke andre titler om Eckersberg for børn, men i bogen 14 danske kunstnere du bør kende er der et afsnit om Eckersberg.