Bøger / faglitteratur / opskrifter

Chokolade


Beskrivelse


Opskrifter på desserter, kager, småkager & cookies, cremer, ganacher og lagkagebunde, smørepålæg, karameller og trøfler. Derudover beskrivelse af dyrkning af kakao.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 23. sep. 2009

Lækker og inspirerende kogebog, hvor forfatterens store engagement i både dyrkning og anvendelse, lyser ud af hver en side. Vil med garanti sætte humøret adskillige grader op hos alle mad- og chokoladeelskere.

Mikkel Friis-Holm har dedikeret sit kokkeliv til chokoladen. Han er både med i et Danida-projekt i Honduras og et i Nicaragua, hvor udvalgte kakaotræer af uovertruffen kvalitet skal mangfoldiggøres og dyrkes af små kooperativer. Han producerer sin egen chokolade, "Friis-Holm Ren mørk chokolade", og han er også importør af Schaffenbergerchokolade. Selvfølgelig er bogen en indirekte anbefaling, men den er i lige så høj grad et udtryk for ren og uforfalsket begejstring for produktet (andre mærker anbefales også) udmøntet i en række lækre opskrifter. Desserter, kager, småkager og cookies, cremer, ganacher og lagkagebunde, blandet gods (smørepålæg, karameller mm.), trøfler og sidst et mindre afsnit om det salte køkken. Opskrifternes sværhedsgrad er ikke angstfremkaldende, og der er gavmild uddeling af tips og gode råd. Som intro et fyldigt afsnit om dyrkning, og til sidst register og netadresser med henblik på bestilling af ingredienser. Smukke billeder til alle opskrifter.

Friis-Holms bog er en blandt de bedste bøger om og med chokolade.

En flot og lækker chokoladekogebog, hvor dyrkning og brug af de bedste råvarer er af afgørende betydning. En meget personlig og inspirerende bog med opskrifter, som alle chokoladeelskere uden betænkning kan kaste sig ud i.