Bøger / faglitteratur / biografier

Christian 4. : 1588-1648


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den danske konge Christian IV (1577-1648).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 14. juni 2018

Tre spændende bøger om tre af middelalderens mest bemærkelsesværdige personer, Margrete 1., om Christian 4., som ikke ubegrundet blev kaldt for Christian Tyran, og om Valdemar Atterdag, som var en hård og brutal leder. Henvender sig især til læsere, som ønsker en hurtig indføring i den danske kongerække og begivenheder som fandt sted i den pågældende periode.

Tre bøger i serien "Kongerækken", som er baseret på den succesfulde og selvstændige podcast-serie af samme navn. Bøgerne fortæller de vigtigste historiske fakta om henholdsvis "Valdemar Atterdag", "Margrete 1." og "Christian 4.". Forfatterne har egne refleksioner med og bøgerne indeholder fakta-bokse undervejs med historiske fakta om bl.a. relevante personer, begivenheder i den pågældende tidsperiode og diverse begrebsforklaringer. De tre første bøger i serien er: Gorm den Gamle, Harald Blåtand & Svend TveskægValdemar den Store & Knud 6.Valdemar Sejr, Valdemar den Store & Knud 6 og Valdemar SejrTre bøger i serien "Kongerækken", som er baseret på den succesfulde og selvstændige podcast-serie af samme navn. Bøgerne fortæller de vigtigste historiske fakta om henholdsvis "Valdemar Atterdag", "Margrete 1." og "Christian 4.". Forfatterne har egne refleksioner med og bøgerne indeholder fakta-bokse undervejs med historiske fakta om bl.a. relevante personer, begivenheder i den pågældende tidsperiode og diverse begrebsforklaringer. De tre første bøger i serien er: Gorm den Gamle, Harald Blåtand & Svend Tveskæg, Valdemar den Store & Knud 6 og Valdemar SejrTre bøger i serien "Kongerækken", som er baseret på den succesfulde og selvstændige podcast-serie af samme navn. Bøgerne fortæller de vigtigste historiske fakta om henholdsvis "Valdemar Atterdag", "Margrete 1." og "Christian 4.". Forfatterne har egne refleksioner med og bøgerne indeholder fakta-bokse undervejs med historiske fakta om bl.a. relevante personer, begivenheder i den pågældende tidsperiode og diverse begrebsforklaringer. De tre første bøger i serien er: Gorm den Gamle, Harald Blåtand & Svend Tveskæg, Valdemar den Store & Knud 6 og .

Bøgerne er velskrevne og velformidlede. De giver en hurtig og kort indføring i Danmarks kongerække og i Danmarkshistorien. De er meget pædagogiske udformede, og er også velegnede til folkeskolens afgangsklasser.

Hvis man ønsker at læse andre bøger om den danske kongerække, kan bogen Kongerækken anbefales.