Bøger / faglitteratur / citater

Churchill citater : ordrigt, åndrigt og nedrigt


Beskrivelse


Udvalg af citater, der skildrer Churchill i sjov og alvor, nogle gange åndrigt, nogle gange nedrigt, men altid veltalt. Giver også en introduktion til Churchills liv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 28. aug. 2015

Både de inkarnerede Churchill fans, og læsere, der bare vil have en introduktion til statsmanden, bliver godt underholdt i bogen om Churchill som ordkunstner.

Jan Hedegaard er journalist og har i mage år beskæftiger sig med Churchill. Den store statsmands talegaver var legendariske, og Hedegaard præsenterer læseren for et udvalg af citater og sentenser, ordnet i nogle brede emnegrupperinger. Et af afsnittene, på et halvt hundrede sider, har form af en lille Churchill biografi, også med mange indbyggede citater. Churchill formulerede sig gerne i overskrifter og mange af hans udsagn har nærmest ordsprogsagtig karakter, mens andre citater kan være rappe og elegant formulerede replikker fra selskabslivet. Hvor det er nødvendigt forklarer Hedegaard den sammenhæng citaterne optræder i. Illustreret med en del, helsides, sort-hvide fotos.

En god og velredigeret Churchill bog, med en stor skrift, som nok især ældre læsere vil sætte pris på. Gode sort-hvide fotos.

ChurchillWinston Churchill fra 2003 har også mange citater og anekdoter. Winston , 2005, er en blandt flere gode biografierChurchill fra 2003 har også mange citater og anekdoter. , 2005, er en blandt flere gode Churchill biografier.


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 29 (2015)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 46, nr. 29 (2015)


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2015

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 31. okt. 2015