Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Cityfortællinger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantastiske og eventyrlige fortællinger, som i tekst og billeder giver stemme til en række dyr i storbyen, hvor bæredygtighed og miljø trues, fordi sammenhængen mellem mennesker, dyr og natur er brudt sammen.

Indhold

  • Krokodillerne bor på 87. etage

  • Sommerfuglene kom ved frokosttid

  • Engang var vi fremmede for hinanden

  • Folk i almindelighed sagde, de var usømmelige

  • Uhyret fra vores mareridt var endelig død

  • Det første opslag, hun så

  • Du er to år gammel

  • I rummet bag vores lejlighed

  • Du skal lige vide, at der ikke er noget hav ved vores by

  • Næsehornet var endnu en gang på motorvejen

Se alle (25)

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2018

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 5. dec. 2018

Smukke fortællinger, hvor billedkunst og tekster om fantastiske dyr i byens rum går op i en højere enhed. For litteratur- og kunstelskere i alle aldre, især voksne, som interesserer sig for miljø og bæredygtighed.

En række dyr kommmer til orde i tekst og billeder. De færdes i det urbane rum, og fortællingerne kredser omkring dyrenes møde med mennesket og med storbyen. Shaun Tan, f. 1974, er prisbelønnet australsk forfatter, især kendt for sin evne til at kombinere tekster og billeder. Hans bøger er for både børn og voksne, hidtil er han mest blevet placeret i børnebiblioteket.

Det er meget forskellige dyr, vi møder i denne bog. Lige fra krokodillerne på 87. etage til den vidunderligt smukke glansfisk, en himmelfisk, som taber al sin skønhed i løbet af kort tid, når mennesket har fanget den og vil bruge den kommercielt. Både tekster og billeder arbejder i krydsfeltet mellem fantastisk fortælling, eventyr og det surreelle. Bogen har noget på hjerte men er ikke dogmatisk, den bevæger sig mere i åbne etiske, filosofiske og fantasifulde rum. Og det er en smuk bog. Man bliver fortryllet af dens univers, både tekster og billeder. Også godt boghåndværk.

Udgivelsen kaldes "søsterbog" til Shauns UdkantsfortællingerUdkantsfortællinger. I voksenbiblioteket har vi Louis Jensen, som også arbejder i krydsfeltet mellem tekst og billeder, det samme gør flere af Jens Blendstrups bøger Udgivelsen kaldes "søsterbog" til Shauns . I voksenbiblioteket har vi Louis Jensen, som også arbejder i krydsfeltet mellem tekst og billeder, det samme gør flere af Jens Blendstrups bøger .


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 6. mar. 2019

Endnu engang åbner ShaunTan vores øjne for magien og giver os følelsen af at have oplevet noget ubeskriveligt smukt og samtidig et ubærligt tab. Shaun Tans surrealistiske fortællinger og sublime illus...


Politiken

d. 24. dec. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 24. dec. 2018


Kristeligt dagblad

d. 29. dec. 2018

af

af

Damián Arguimbau

d. 29. dec. 2018