Bøger / faglitteratur

Coaching


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Introduktion til begrebet coaching, med en seks-trins model for hvordan man som coach kan hjælpe sig selv og andre til at opdage og udnytte deres fulde potentiale. Med nye værktøjer og cases.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2016

af

af

Jette Landberg

d. 23. juni 2016

Sofia Mannings kendte, grundlæggende bog om coaching her i en ny udgave med nye værktøjer, cases og inspiration. For Mannings mange læsere, for coaches der vil blive bedre, og alle andre der interesserer sig for coaching.

Coaching var nyt, da forfatteren omkring år 2000 blev grebet af emnet. 1. udgaven udkom for mere end 10 år siden og blev straks en efterspurgt grundbog. Siden er coaching blevet rigtig stort, og denne udgave er udvidet med nye værktøjer, cases, erfaring og idéer. Den er skrevet til folk, der ønsker at coache andre professionelt, men den er også god læsning for alle de, der overvejer at gøre brug af en coach for at afklare ting i livet. De første afsnit handler om coachens egen selvudvikling, idet det er vigtigt selv at være afklaret. Dernæst følger 6 kapitler, der hver beskriver et trin til coaching, fx at skabe motivation, at lære andre at bryde mønstre, sætte mål og nå dem. Sofia Manning har skrevet adskillige andre bøger om coaching og selvudvikling bl.a. Hvad vil du virkelig?. Hun har sit eget firma, der tilbyder coachinguddannelser.

Fremragende bog indenfor sit felt, her er virkelig stor erfaring og vejledning. Dette er absolut grundbogen.

Andre har skrevet om coaching, bl.a. har Flemming Christensen skrevet Coachingbogen, det er også en grundlæggende bog. Men stadig er denne nye udgave af Mannings bog helt grundlæggende.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2004

af

af

Henrik H. Pedersen

d. 29. apr. 2004

Sofia Manning, master i psykologi og ph.d.stud., har i flere år arbejdet med coachingområdet. Der er kommet en del litteratur indenfor de seneste år hvoraf de fleste vægter virksomledelse eller sigter på idrætsudøvere. Mannings bog har mere generel karakter og henvender sig også til dem som vil arbejde med selvudvikling. Samtidig er bogen dog også noget "amerikansk" sine steder med modeller, seks trin til stjernecoaching og med en meget "målsøgende" vinkel. Som introduktion eller indføring i emnet synes jeg at bogen fungerer udmærket og at det lykkes forfatteren at formidle sit emne. Coaching handler bl.a. om at "opdage og udnytte et menneskes fulde potentiale" hedder det i bogen og som coacher desuden om at lytte og vejlede. Dvs. at bogen både henvender sig til den der vil udvikle sig i sit liv og måske først og fremmest til den som vil coache andre eller "klienterne" - et udtryk som jeg ikke er begejstret for og som forfatteren desværre ofte bruger. I bogens sidste kapitler fokuseres der på gode råd og forslag, forskellige typer af coaching, spilleregler mellem partnerne og desuden er evalueringen også vigtig. I forhold til bibliotekets andre bøger om coaching har denne et bredere potentiale vil jeg mene.


Børsen

d. 21. dec. 2007

af

af

Steen Hildebrandt

d. 21. dec. 2007


Berlingske tidende

d. 9. juni 2004

af

af

Henrik Holt Larsen

d. 9. juni 2004