Bøger / faglitteratur / opskrifter

Cocktails


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. nov. 2011

Klassiske cocktails og drinks går aldrig af mode, og hvis man er interesseret i, hvordan man laver dem, er denne bog et godt bud.

Ole Knudsen har flere bøger om cocktails og drinks bag sig. I denne nye kan man glemme alt om chili i champagnen, lakrids i maltwhiskyen og okra i ginen, det er de klassiske og enkle cocktails og drinks, det handler om. Først en indledning om hjemmebaren og dens indretning, derefter følger opskrifter på 37 cocktails, som Ole Knudsen kalder verdens bedste plus et par varme drikke. Her er anvisninger på, hvordan man afholder et cocktailparti og endelig - måske som en følge af partyet - råd om hvad man kan gøre dagen efter festen, bl.a. forslag til hvilke cocktail, der er velegnede. De enkelte opskrifter er enkle at følge, og der er billeder af de fleste.

Biblioteket har flere bøger om drinks og cocktails, bl.a. Ole Knudsens meget omfattende Cocktails og drinks, 2. udgave fra 2008, som er en udvidet udgave af Gyldendals cocktailguide, 2004. Det meste i denne nye bog er at finde i Cocktails og drinks, jeg har kun kunne finde en enkelt drink, som ikke er med i 2. udgaven. Også teksterne er stort set genbrug, det samme gælder illustrationerne.

Har man Cocktails og drinks og er den ikke som vores eksemplar fyldt med pletter af ubestemmelig art, ser jeg egentlig ingen grund til at anskaffe den nye bog, med mindre man vil have en lettilgængelig og hurtig indføring i de klassiske cocktails.