Bøger / faglitteratur

Cornflakes og andre specifikke objekter : fire meditationer og en læsevejledning


Beskrivelse


En samling analyser over gastronomi og dens signaler/tegn. Hvad betyder et objekt og hvordan kan betydningen pludselig ændres på grund af en mindre ændring i tilstanden eller opfattelsen af objektet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2014

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 30. apr. 2014

Bogen henvender sig til læsere med interesse for teoretiske indgange til hverdagsforeteelser og med et godt indblik i strukturalisme og deraf afledte analysemodeller.

Forfatteren (f. 1985) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (2013). Bogens overordnede formål er formuleret som "hvordan objekter i verden betyder noget, skønt grundlæggende forskellige emner inddrages". Den er inspireret af semiotik og tegnteori hentet fra Roland Barthes, strukturalismen og Saussures lingvistik. Derudover Rene Thoms katastrofeteori (1972) der er under stadig udvikling i dag, og hvortil bogen formentlig er ment som bidrag til et "eksperiment". Disse meget vanskeligt tilgængelige teorier forsøger bogen at anvende på kogebøger og gastronomi: Der er fire "meditationer" kredsende om emnet gastronomi som opløses i (del)elementer der forsøges forklaret, diskuteret og indsat i forskellige kontekster. Bogen er svært tilgængelig såvel sprogligt som begrebsmæssigt pga. et højt abstraktionsniveau. Den er illustreret med stregtegninger som er ment som forklaring.

Selv om semiotik og tegnteori er ved at vinde indpas i universitetsverdenen, kender jeg ikke bøger der kan sammenlignes med denne.

En meget svært tilgængelig samling analyser over gastronomi og dens signaler/tegn.


litteratursiden.dk

d. 27. maj 2014

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 27. maj 2014

Filosofisk, videnskabeligt værk om gastronomisk semiotik, katastrofeteorier og assimilationssystemer. Men også om lasagne, chokoladekager og østers. Man kan godt komme til at tage munden for fuld. Men...


Standart

Årg. 28, nr. 3 (2014)

af

af

Karoline Munk Hansen

Årg. 28, nr. 3 (2014)