Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Cuba - utopi og virkelighed


Beskrivelse


Selvstændige afsnit om Cubas historie, samfundsforhold og religion, der tilsammen giver både overblik og indblik i det cubanske samfund.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2008

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 3. dec. 2008

Bogen er skrevet med henblik på den tværfaglige undervisning på voksenuddannelserne og lægger op til debat om det cubanske samfund og de politiske og religiøse forhold. Bogen kan også anvendes i andre undervisningsmæssige sammenhænge.

En overskuelig og kortfattet introduktion til Cuba. Bogen er overordnet inddelt i 3 temaer: historie, samfundsfag og religion og beskæftiger sig bl.a. med den cubanske revolution, Cubas økonomi, levevilkår, menneskerettigheder og forskellige religiøse strømninger. Bogen er forsynet med en række faktabokse som understøtter og uddyber teksten. Den tegner grundlæggende et positivt billede af Cuba flere steder med udgangspunkt i officiel cubansk selvforståelse. En mere kritisk og provokerende tilgang til det cubanske samfund er der derfor lagt op til i en efterfølgende undervisningssituation.

Udover flere bøger om Fidel Castro, Che Guevara og diverse rejsebøger er der ikke skrevet meget om Cuba til undervisning og opgavebrug. I 2006 udkom Rasmussen, Brian: Cuba - en ø i Caribien skrevet med henblik på historieundervisningen i gymnasiet.

En overskuelig og forholdsvis lettilgængelig indføring til Cuba og det cubanske samfund udarbejdet med henblik på undervisningen i historie, samfundsfag og religion inden for voksenuddannelserne, gymnasiale uddannelser og lignende.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 9 (2009)

af

af

Karsten Møller

Årg. 126, nr. 9 (2009)


Gymnasieskolen

Årg. 92, nr. 5 (2009)

af

af

Sune Weile

Årg. 92, nr. 5 (2009)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 180 (2009)

af

af

Thorkil Smitt

Nr. 180 (2009)