Omfattende værk om dansk møbeldesigns gennembrud som et internationalt brand. For design- og møbelinteresserede samt studerende.
Hvad sket der, da dansk møbeldesign slog igennem internationalt i 1950erne og 1960erne? Bogen her gennemgår hele opblomstringen af dansk møbeldesign, som især grundlagedes af Kaare Klint og hans elever på Kunstakademiets Kunstskole. Fokus ligger på, at de enkelte arkitekter ikke stod for brandingen af Danish Design. Det gjorde derimod en gennemtænkt markedsføringsstrategi skabt af arkitekter, snedkere, møbelproducenter og flere, der brandede det danske og funktionelle som noget særegent. Bogen kommer bredt omkring emnet, men stiller også spørgsmål ved om begrebet Danish Design egentligt er så unik og dansk. Per H. Hansen er professor ved Copenhagen Business School. Han har udgivet en længere række bøger, primært om dansk design og designere.
Der er tale om et monumentalt og omfattende værk. Sproget er ligetil, og sammen med talrige fotos og illustrationer leverer Per H. Hansen en fornem omend temmelig omfattende formidling omkring dansk møbeldesigns storhedstid fra ca. 1930 til 1960. Møblerne fra tiden er stadig aktuelle og eftertragtede, og det vurderes denne bog også at være.
Siden førsteudgave er cirka 40 sider kommet til, der især behandler andet udgivet materiale der er udkommet i mellemtiden. Grundpræmissen er dog den samme, og vurderes stort set at opfylde samme informationsbehov.