Bøger / faglitteratur

Da vi kørte i rækkerne : historien om de små benzin-salgs-køretøjer på Storebæltsoverfarten


Beskrivelse


Historien om de små benzin-salgs-køretøjer, der kørte på havnene først i Korsør og Nyborg, senere i Halsskov og Knudshoved i forbindelse med Storebæltsoverfarten fra omkring 1950 til begyndelsen af 90'erne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 24. sep. 2015

Kan du huske de små salgsvogne der kørte mellem de ventende biler ved færgeoverfarten Fyn-Sjælland, så genoplev fortiden i denne bog. Eller læs den og bliv klogere på et stykke dansk motorhistorie. Velegnet for den nostalgiske motorhistoriske interesserede låner.

Fra cirka 1950 og til begyndelsen af 1990'erne kørte der små benzin-salgsvogne meller rækkerne af ventende biler ved Fyn-Sjælland færgeoverfarterne. I denne bog får du historien om- og bag disse små finurlige vogne, der betjente de ventende gæster. Bogen er kapitelopdelt og kronologisk opsat og indeholder et væsentligt fotomateriale, der ikke kun beskriver salgsvognene men også de biler der er med på billederne. Færgerne samt færgeanlæggene er ligeledes beskrevet. Bogen afsluttes med broforbindelse og dermed det endelige for disse små salgsvogne.

Jeg kan huske, da man tog færgen mellem Fyn-Sjælland. Men små "salgsvogne" mellem bilerne var før min tid. Jeg nydt at læse bogen og blive klogere på et stykke dansk motor/kultur historie. Teksten er letlæst. Billedmaterialet er meget omfattende og af meget blandet karakter, det viser ikke kun salgsvognene men også deres produkter samt overfartsgæster og/eller biler.

Direkte litteratur om salgsvognene findes stort set ikke, men generelt om overfarterne er der en del, fx Danskernes færgerStorebæltsoverfarten i 100 år og Storebæltsoverfarten i 100 årDirekte litteratur om salgsvognene findes stort set ikke, men generelt om overfarterne er der en del, fx Danskernes færger og .


Spor og baner

Årg. 5, nr. 26 (2016) = Årg. 2016, nr. 26 (2016)

af

af

Flemming Søeborg

Årg. 5, nr. 26 (2016) = Årg. 2016, nr. 26 (2016)


Årbog for Historisk Forening for Vestsjælland

Bd. 103 (2016)

af

af

Carsten Egø Nielsen

Bd. 103 (2016)Informationer og udgaver