Bøger / faglitteratur / satiriske tegninger

Dagens tegning


Beskrivelse


134 af Per Marquard Otzens (f. 1944) tegninger, som i perioden 2005-2009 har været bragt i Politiken, som kommentarer til begivenheder og forteelser i tiden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 17. dec. 2009

Læsere af Politiken og Information vil genkende Per Marquard Otzens bladtegninger, hvis kunstneriske kvaliteter sagtens kan bære denne præsentation i det store format.

Bladtegneren Per Marquard Otzen var i en lang årrække tilknyttet Information, men skiftede i 2004 til Politiken, hvor han med sine tegninger leverer grafiske kommentarer af høj kunstnerisk kvalitet til begivenheder og foreteelser i tiden. 133 af tegningerne fra Politiken tiden, præsenteres her og kommer godt til deres ret i det store format. Otzens elegante tegninger har, trods sit udgangspunkt i det aktuelle, et præg af tidløshed, og billede og tekst indeholder mange gange litterære eller filosofiske referencer. Til gengæld er de ofte uden de satiriske pointer man finder hos andre bladtegnere. Tegningerne er ikke daterede. Forfatteren Suzanne Brøgger har skrevet forordet.

Der er de senere år udkommet flere bøger om danske bladtegnere. Tegneren Ib Andersen, 2008, er fra samme forlag og i samme gode kvalitet. Avisens håndskrift, 2008, giver en samlet præsentation af danske bladtegnere fra 1983-2008.

En flot kunstbog der i stort format præsenterer Per Marquard Otzens originale og elegante bladtegninger.


Weekendavisen

d. 29. jan. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 29. jan. 2010