Bøger / skønlitteratur / roman

Dagsorden mord : krimi


Beskrivelse


Krimi. I en sjællandsk provinsby begås der et drab midt under byrådets juleafslutning. Ofret er den upopulære skatteinspektør Martin Hecht, og morderen må skulle findes blandt kommunalpolitikere og embedsmænd. Men få dage efter sker der endnu et drab på en ung socialdemokratisk kommunalpolitiker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2010

af

af

Helle Winther Olsen

d. 22. mar. 2010

Kommunalpolitisk krimi der foregår i den danske provins. Henvender sig til det krimipublikum, der godt kan lide krimier der foregår i et genkendeligt miljø uden de meget blodige detaljer eller de rigtig onde plots.

En midtsjællandsk provinsby - årets sidste byrådsmøde - intriger i opmarch - irritabel borgmester - enevældig kommunaldirektør. Og så finder det første mord sted ved den efterfølgende julefrokost for byrådet og de vigtigste embedsmænd. Ofret er skatteinspektør Martin Hecht, som ingen bryder sig om. Den lokale kriminalinspektør Thomas Poulsen sættes på sagen - han hjælpes dels af sin søster Louise, der i sin butik på hovedgaden indtager en velegnet position for bysladder, og dels af den lokale avisredaktør. Julestemningen og julehandlen stivner i endnu højere grad da næste drabsoffer findes: et socialdemokratisk byrådsmedlem, der ikke synes at have nogen som helst forbindelse til skatteinspektøren. Bogen følger en traditionel opbygning, hvor afhøring følger på afhøring og en mulig forbindelse indkredses. Forfatteren er tidligere gymnasierektor og borgmester i Slagelse og forfatter til H.C. Andersen - en sand myte, 1987.

Andre der også skriver om provinsbyen hvor alle kender alle er fx Kirsten Holst, Grethe Lange og Jonas Bruun.

En udmærket dansk krimidebut fra den sjællandske provins uden tidens spektakulære effektjageri. Her får man en traditionel, noget stilfærdig kriminalhistorie, der udstiller politik som et blodigt håndværk.


Jyllands-posten

d. 10. apr. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. apr. 2010