Bøger / faglitteratur / billedværker

Danmarks jagerfly - fra Spitfire til F-16


Beskrivelse


Historisk gennemgang i tekst, fotos og tegninger af samtlige jagerfly i det danske flyvevåben. I sær de mest kendte Spitfire, Thunderjet, Hawker Hunter, Sabre, Draken og F-16.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 23. aug. 2016

En længe savnet meget indbydende historisk bog om jagerflyene i flyvevåbnet. Et emne der altid har fascineret bredt blandt maskulint publikum og nu igen har fået ny aktualitet med beslutningen om køb af det nye F-35 kampfly. For alle fly- og militært interesserede.

Bogen indledes med kapitler om forfatterens baggrund, bogens illustrationer og en gennemgang af jagerflyets udvikling, dets historie og rolle i det danske flyvevåben efter 2. verdenskrig. Herefter sendes læseren på en historisk rejse i tekst, fotos og tegninger, fly for fly, fra Spitfire til F-16. Med Meteor, Thunderjet, F-104 Starfighter, Draken og F-100 Super Sabre, som de mest kendte. Der fortælles om den spæde begyndelse efter befrielsen, hvor alt skulle genopbygges og om våbenhjælpen fra USA under den kolde krig, der resulterede i et meget stort antal fly. Samtidigt gøres der grundigt rede for flyenes forskellige opgaver i forsvaret.

Et layoutmæssigt stor og meget indbydende illustreret værk med alt, hvad den primære målgruppe kan ønske sig af flyhistorie og atmosfære. Værkets vægt ligger primært på billedsiden med en vrimmel af historiske fotos, som suppleres af forfatterens egne nøjagtige projektionstegninger af flyenes tekniske og bemalingsmæssige varianter. Overalt imponerer forfatterens grundighed og sans for visuel kvalitet - ikke mindst i de mange minutiøst nøjagtige tegninger af flyene.

Ingen titler som dækker emnet blot tilnærmelsesvis så bredt, grundigt og indbydende.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 30. nov. 2016

af

af

Søren Nørby

d. 30. nov. 2016


litteratursiden.dk

d. 30. aug. 2016

af

af

Helle Post

d. 30. aug. 2016

Flot og grundig gennemgang af de danske jagerfly. Med sine mange tekniske detaljer henvender bogen sig mest til flyentusiaster, men andre må ikke snyde sig selv for oplevelsen. Ole Rossel har lavet en...


Krigshistorisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 3 (2016)

af

af

Per Bay Jørgensen

Årg. 52, nr. 3 (2016)


Flyvehistorisk tidsskrift

2016, nr. 4

af

af

Carsten Jørgensen

2016, nr. 4Informationer og udgaver